Torsåsappen

Upplev Torsås på plats med våra ljudguider. Låt dig hänföras av platserna och förstärk upplevelsen med berättelserna!

Dackeleden- I den här ljudguiden för vuxna och lite äldre barn, hör du den spännande historien på platserna där dramat utspelade sig. Följ med frihetskämpen Nils Dackes fotspår i bygderna, ca 30km led till fots eller cykel – från fogdemord till flykt och död. Dackeleden är spännande historiskt sett och väldigt vackert belägen genom traditionellt småländsk landskap.
Väsenvandring på Ödet -Utforska det vackra naturområdet Ödet via promenadstigar och gångbroar genom våtmarker och ekskog med ljudguiden Vattnets väsen. Vandringen tar ca 30-45 minuter och passar barn från 4 år. På Ödet finns ett fågeltorn att klättra upp i och grillplatser som är perfekta för en trevlig picknick. Lyft gärna blicken så kanske en och annan oväntad insekt dyker upp bland trädtopparna!
Olssonska gården– Följ spår efter människorna som har bott på gården. Ljudguiden speglar hela Torsås utveckling, från lantbruksby till ett modernt samhälle där handel och entreprenörskap varit viktiga. Intressant för både barn och vuxna
I sjöfartens spår– Följ med på en vandring i sjöfartens spår i Bergkvara. Besök de olika platserna och hör mer om personerna som spelat viktiga roller i samhällets historia. En lärorik ljudguide för vuxna och lite äldre barn.

Torsåsappen laddas ner där appar finns.