Öppen trädgård

Olika byggnader på tomten formar rummen i trädgården. Sittplatser med utsikt över havet, lusthus och ett växthus. Sandjord, torka och blåst. Växter till försäljning

Genomresa.

Vägen genom Småland

Fantasier om resor förr

Jag och förmödrarna

Under vitt skilda årstider reser jag från västkust till östkust genom Smålands skogar. Jag försöker minnas hur tallarnas stammar skiftar i färg, hur ekarna ser ut och björkarna om våren. Samtidigt lägger jag märke till en nästan omärklig förändring inuti, från mitt Göteborgsjag till mitt Ölandsjag. Parallellt dyker också inre bilder, nästan filmer upp för mitt inre som handlar om platser jag aldrig besökt och händelser som aldrig ägt rum. Jag är i ett mellanrum där allt och inget existerar – det flyter fritt – jag är på genomresa. Det är som dagdrömmen, drömmen, som bär på en igenkänd sanning.

I utställningen visar jag verk, både måleri och skulptur, som utgår eller berättar om sådana tillstånd och inre bilder.

Sluttande tomt med olika miljöer och stenformationer. Dammar med fiskar. 800 växter, varav många exotiska.

Varje Onsdag mellan 3 Maj – t.o.m  27 September.

Servering av korv, hamburgare och kaffe

Årets första utställning på Bergkvara konsthall är måleri av Anders Adelgren, utbildad på Valand i Göteborg och sedan utbildningen bosatt i Stockholm. Adelgren med rötter i Kalmar vistas och arbetar även stora delar av året på Öland. Under Kulturmagasinets första år på 90-talet var också Adelgren en uppskattad lärare i akvarellmåleri.

”Mitt måleri baserar sig så gott som alltid på ett synintryck. Jag målar helst direkt inför motivet. Materialet kan vara motsträvigt, men också skapa möjligheter i en strävan att få det ”likt”. Minne och tradition gör sig också gällande i en process som är ganska komplex, men som ibland kan leda till att en viss ordning inställer sig, allt faller på plats. Ett eftersträvansvärt tillstånd som svårligen låter sig framkallas och till fullo styras.”

Vernissage 22 april kl. 13:00-15:00 med konstnärssamtal kl. 13:00
22 april-7 maj lördagar & söndagar kl.13:00-15:00
Bergkvaradagen den 18 maj kl. 10:00-14:00
Övrig tid enligt överenskommelse.