Jakten på Sveriges Provence

Från avfolkningshot till massanstormning, från en djärv idé till Sveriges största mat och kulturfestival. Jakten på Sveriges Provence är berättelsen om hur Öland skapade en ny årstid och upptäckte att man kan gräva guld i pumpalandet.

Regissör Joel Schäfer finns på plats och berättar om filmen

 

En ung och lovande racerförare får plötsligt chansen att tävla emot en rally-legend. Med hjälp av en före detta förare som sadlat om till mekaniker måste nybörjaren ta sig igenom förrädisk terräng, motståndare och oväntade hinder för att bevisa att han har vad som krävs för att bli nästa stora rallyförare.

Kal P Dal var en av Skånes mest älskade artister och känd för sin oemotståndliga charm och energi. Dokumentären belyser hans inspirerande musikaliska resa, från debutalbumet ”Till Mossan” – en revolutionerande skiva med rock n´roll på skånska, till att bli ett av Sveriges största band på 70-talet. Med tidlösa hits som ”Blåa sko'” och ”Om ja’ va’ en slashas”, var Kal P Dal inte bara en artist, utan en glädjespridare som hade som motto att rocka röven av svenska folket. Filmen är en hjärtlig och nostalgisk tillbakablick på 70-talets skånska och svenska musikscen.

Filip och Fredriks nya film heter Den sista resan och i den tar de två vännerna med sig Filips skröpliga pappa Lars på en minst sagt händelserik sista resa till Frankrike, i hopp om att tända hans närmast obefintliga livsgnista igen. En hjärtevärmande och rolig feelgoodfilm om vad som händer när en far-och son-relation byter skepnad och hur en vänskap kan få en ny innebörd när man närmar sig 50.

Kostnad 80 kr

Från avfolkningshot till massanstormning, från en djärv idé till landets största skördefest. Jakten på Sveriges Provence är berättelsen om hur Öland skapade en ny årstid och upptäckte att man kan gräva guld i pumpalandet.

Kostnad 80 kr

7 mars    Perfect Days

21 mars  Paradiset brinner

11 april   Syndabocken

2 maj     The last bus + eftersits

Medlemskap se 4 filmer betala 350 kr

 

Greta Gris firar 20-årsjubileum och bjuder på den största festen någonsin – och alla hennes vänner är inbjudna.

Ålder 2 år och uppåt